Ik voel me klaar voor de bevalling

★★★★☆
Na de traumatische bevalling van mijn dochter, dacht ik dat ik het vertrouwen in mijn lijf niet meer terug zou krijgen. Al na de eerste les van Sylvia voelde ik mijn zelfvertrouwen weer terugkomen. Tijdens de lessen daarna begreep ik ook steeds beter waarom mijn eerdere ervaring zo traumatisch was geweest. Naast praktische tips en kennis geeft deze zwangerschapscursus je ook inzicht in je eigen gedachtenpatronen. Een verdieping die ik in andere boeken en cursussen heb gemist en nu pas besef dat dát de échte ‘game changer’ was! Een absolute aanrader voor elke vrouw die zwanger is!
- Mila

Ik voel me klaar voor de bevalling

★★★★★
Na de traumatische bevalling van mijn dochter, dacht ik dat ik het vertrouwen in mijn lijf niet meer terug zou krijgen. Al na de eerste les van Sylvia voelde ik mijn zelfvertrouwen weer terugkomen. Tijdens de lessen daarna begreep ik ook steeds beter waarom mijn eerdere ervaring zo traumatisch was geweest. Naast praktische tips en kennis geeft deze zwangerschapscursus je ook inzicht in je eigen gedachtenpatronen. Een verdieping die ik in andere boeken en cursussen heb gemist en nu pas besef dat dát de échte ‘game changer’ was! Een absolute aanrader voor elke vrouw die zwanger is!
- Mila

Top begeleiding!

★★★★★
Dit was de tweede keer dat ik begeleiding van Sylvia heb gekregen. De eerste keer was de groepscursus Hypnobirthing cursus maar deze keer was een op maat gemaakte sessie samen met mijn Engels sprekende man. Dat vonden we juist enorm fijn, dat Sylvia ons persoonlijk heeft kunnen helpen op een heel intieme manier. Ze was hierin erg flexibel, ook qua verzekering (niet onbelangrijk want alles rondom de baby is al zo duur). Wat we fijn vonden? Persoonlijke aandacht. Veel oog voor verwerking van vorige trauma's. Niet volgens het boekje iets afwerken maar een echt liefdevol en warm gesprek. Oprechte interesse in ons en oprecht de wens bij te dragen aan een positieve bevallingservaring. En die heb ik gehad! Ik kon me sommige statements van Sylvia herinneren tijdens het baren. De meditaties en visualisaties waren ook erg fijn en hielpen me vooral ontspannen voor de bevalling op. Nog een heel fijn punt: ze heeft net zoveel aandacht voor partner als voor mij. En in ons geval allemaal in het Engels. Gewoon een top mens ben je Sylvia en ik kan je met een gerust hart aan anderen aanraden! Tot de volgende zwangerschap!
- Willeke Westra

Liefdevolle begeleiding

★★★★★
Mijn ervaring met de cursus: Heel fijn om het in ons eigen huis te kunnen doen, en niet in een groep. Sylvia heeft ons op een liefdevolle en afgestemde manier begeleid. Ik heb veel aan de ademhalingsoefeningen en visualisaties gehad, in de aanloop naar en tijdens het geboorteproces zelf. De cursus heeft me geholpen om mee te bewegen met al wat zich aandiende, dus ook (juist) toen het laatste deel van de geboorte toch in het ziekenhuis plaats moest vinden. Bedankt Sylvia!
- Renée en Hans

Enthousiast en toegankelijk

★★★★★
Ik heb de online cursus gevolgd en zou dit zeker willen aanraden. Veel bruikbare info in 5 lessen, heerlijke oefeningen en vooral relaxt richting de geboorte. Sylvia heeft een enthousiasme en toegankelijkheid die mijn in ieder geval enorm aansprak. Fijn om bevestigd te worden in dat wat ik al had gevoeld in hoe ik de geboorte graag vorm zou willen geven. Dank Sylvia!
- Titia

Online en Persoonlijk komen mooi samen

★★★★★
Wat ik grappig vond is dat het, naast het leerzame, mijn blikveld ook weer verruimd heeft. Ik geef bij bedrijven cursussen. In mijn hoofd zat de overtuiging dat persoonlijk 'beter' dan online is. Het is dan wel leuk om te zien dat je online en het persoonlijke heel mooi samen weet te brengen. Ik had eigenlijk meer aan jouw cursus dan aan een fysieke zwangerschapscursus die ik gevolgd heb.
- Anne

Online werkt prima!

★★★★★
Ik was eerst wat huiverig voor het 'online' gebeuren. Ik ben daar nooit zo handige harrie in 🙂 en mis dan de interactie of zit weer iets op een andere manier te begrijpen. Achteraf valt me dat enorm mee, want dit werkt prima. Je brengt het ook heel prettig en duidelijk over. Dat vind ik echt heel knap. Dus een hele positieve ervaring van onze kant.
- Joyce

Praktisch en Logisch

★★★★★
Bedankt voor de online cursus! Ik/wij vinden het heel fijn. (Mijn vriend heeft de laatste keer ook meegekeken en vond het ook heel nuttig) lekker praktisch en logisch. En goede tips waar je wat aan hebt en die je als zwangere zekerder maken. (Zoals; laat je lichaam het ritme bepalen. En de bevalling is eigenlijk maar een fractie van het geheel, dat het nuttig is om je ook op de dingen daarom heen te focussen) ik merk dat je in het reguliere circuit hier hele andere tips in krijgt, die je eigenlijk onzekerder maken.
- Astrid

Mooi pakket aan gedachten en inzichten

★★★★★
Wat een mooi pakket aan gedachten en inzichten heb je in deze online zwangerschapscursus voor ons verzameld. Ik loop nog achter op de laatste maar heb nu al zo veel gehad aan de inspirerende woorden en suggesties. Niet alleen dat ik 6 weken ipv 4 weker voor de uitgerekende datum ga stoppen.. sinds vandaag heb ik ook het idee van zelfzorg gevolgd en mijn werk uren verminderd. De gedachte van “hoe wil ik me 's avonds voelen??” heeft hier doorslag gegeven. En ook aan bonding met onze kleine uk heb ik veel gehad.. vaker bewust even de buik vast houden en naar binnen luisteren... en voelen! Zo mooi! Dankjewel!
- Heike

Relaxter in het proces

★★★★★
Mijn eerste bevalling was voor mij helaas traumatisch en daardoor was ik erg gespannen toen de tweede naderde. Sylvia heeft ons handvatten gegeven om relaxter in het proces te gaan staan, hoe het ook zou lopen. We hebben veel gepraat, gevoeld, ervaren, kregen meer informatie over hoe een bevalling werkt. Elke week deden we een ontspanningsoefening of meditaite en we werkten toe naar een mooie geboorte. En, dat elke bevalling, of het nou via de natuurlijke weg gaat of een keizersnede is, een geboorte is. Iets waarop je sowieso trots mag zijn. Een van de meest bijzondere momenten was een geleide ontspanning waarin ik mijn kind geboren zag worden en haar voor het eerst in mijn armen had, haar zag. Het was zo mooi, zo helend, vol vertrouwen. En het mooist: het klopte ook nog; ik herkende mijn dochter toen ze geboren werd: een mooi fijn meisje met donkere haartjes met kleine krulletjes, net als in de oefening! Het contact met Sylvia was erg fijn. Ze stuurde ontspanningsoefeningen die ik voor het slapengaan deed en ik mocht haar altijd contacten met vragen. Dit allemaal bij elkaar gaf mij veel vertrouwen en rust. En ik kon alles wat ging komen met meer ontspanning beleven. Lieve Syl, je bent een topper en voor altijd verbonden door deze bijzondere ervaring!
- Arianne

Zeer persoonlijke, waardevolle curus!

★★★★★
Sylvia stemt het cursusmateriaal helemaal af op jou als koppel. Voordat ik aan de cursus begon was ik bang dat ik veel zou horen wat ik al wist omdat ik al veel ervaring heb met mindfulness en lichaamswerk. Die angst was onterecht. Sylvia heeft me verdiepende informatie gegeven rondom ademhaling en de werking van het lichaam. Ook mijn vriend was enthousiast over de cursus: Sylvia wist hem goed bij de cursus te betrekken. Na de cursus gaan wij positief de geboorte van ons eerste kindje tegemoet. Wij raden iedereen die angst heeft voor de geboorte of gewoon relaxter de geboorte wil meemaken de begeleiding van Sylvia aan!
- Christina

Liefdevol coaching

★★★★★
Na mijn eerste bevalling, die ik als traumatisch heb ervaren en die uiteindelijk met een keizersnede en heel veel pijn eindigde, was ik heel blij om via Internet de Hypnobirthing Cursus van Sylvia te vinden. Ik studeer geneeskunde met veel focus op obstetrie dus ik was heel benieuwd of en wat ik van Sylvia zal leren. Ik en ook mijn man waren positief verrast op wat voor een liefdevolle en individuele manier Sylvia de cursus geeft. Het was voor mij heel waardevol om de meditatie oefeningen te doen, die mij goed hielpen mijn hoofd en lichaam te ontspannen. De "conditionering" werkte zo goed, dat ik onmiddellijk in slaap viel zodra ik naar de opnames van Sylvia ging luisteren. Verder was Sylvia ook een soort coach voor ons, zij ging heel goed naar ons verhaal en onze ervaringen luisteren en had altijd een goede advies hoe wij met bepaalde ervaringen of terugkerende situatie moesten omgaan. Wij zijn heel blij dat wij de (privé) cursus hebben gedaan omdat wij op deze manier rustig en ontspannen op de geboorte van onze tweede dochter toe konden gaan en omdat wij alle onzekerheden van te voren uit de weg konden ruimen. De bevalling verliep goed en snel en wij hadden steeds Sylvia's stem en advies in onze achterhoofd, heel fijn!
- Larissa Freyer

Een scherp contrast met de geboorte van mijn eerste

★★★★★
Hi Sylvia! Ik wilde je even laten weten dat onze dochter Loes inmiddels geboren is 🙂 Op 19 maart om 17.05 was ze er. Inmiddels al weer bijna een maand oud dus, het gaat zo snel! Tijdens de geboorte heb ik zo veel aan jouw adviezen en meditaties gehad. Het was heel mooi om zo mee te maken en een scherp contrast met de geboorte van mijn eerste. De meditatie werkte ontzettend goed voor mij, ik was volledig afgesloten in een bubbel en dat maakte dat ik de weeën heel goed kon opvangen. Met hulp van mijn man met wie ik ook veel heb voorbesproken. Bedankt voor alle tips en je fijne begeleiding tijdens de lessen. Tijdens mijn zwangerschap was het al erg fijn en tijdens de geboorte onmisbaar! Ga vooral zo door, ik denk dat heel veel vrouwen hier heel veel aan kunnen hebben en daardoor een veel mooie geboorte mee zullen maken. Ik kijk er in ieder geval met een heel goed gevoel op terug, een prachtige herinnering!
- Astrid

Fijne voorbereiding!

★★★★★
Lieve Sylvia, Ter voorbereiding op onze eerste bevalling hebben we jou gevraagd voor hulp. We hadden ons geen betere voorbereiding kunnen wensen. Persoonlijkheid, betrokkenheid en een programma op maat hebben we mogen ontvangen tijdens deze cursus maar ook daarna voelden we de steun. Door het volgen van deze cursus heb ik vertrouwen gekregen in mijn lichaam, heb ik handvatten gekregen door oefeningen en wist ik mijn gedachten op “nul” te zetten, te focussen op hetgeen in het nu. Wij wilen je dan ook oprecht bedanken voor je hulp, mede hierdoor kijken we terug op een prima bevalling met als resultaat onze prachtige zoon Naud. Lieve groetjes, Jurjen en Maaike
- Jurjen & Maaike

Ik had nooit durven dromen dat ik vertrouwen zou hebben in een mooie bevalling

★★★★★
Sylvia, via deze weg nog super hard bedankt voor je tijd, tips, hulp, advies... Ik had nooit durven dromen dat ik vertrouwen zou hebben in een mooie bevalling. Onder andere door de cursus is het dit toch geworden... ik heb zelfs 1x letterlijk gezegd 'ik kan het niet' me herpakt even terug mindset in gedachten en werd gevolgd met 'jawel ik kan dit wel' en blijkbaar kon ik het (met hulp van epidurale en vooral mn andere mindset/omgang met pijn) inderdaad wel!
- Marilyn

Fijne tips!

★★★★★
Heb enorm veel gehad aan de tips van deze cursus! Nog 1 tip vr de zwangere vrouwen: een waaiertje meenemen! #zwetenzwetenzweten en een goed team rondom je tijdens de bevalling is goud waard!
- Djendy

Ik ben heel blij dat ik nav de les de stap heb genomen en voel mij ook veel relaxter nu!

★★★★★
Ik heb de info van gister even laten bezinken maar ik heb nog wel wat vragen. Ik heb van mezelf een zwakke rug (scoliose) en dacht dan is een bedbevalling qua steun voor mijn rug het fijnst. Maar nu ik jouw les gister heb gevolgd denk ik daar toch wat anders over. Ik vind het wel heel verhelderend hoe je dat uitlegt. De dingen die je aangaf over dat waarschijnlijk mijn zenuwstelsel overprikkelt is klopt denk ik wel. Ik ben nu 26 weken zwanger en was eigenlijk de weken al aan het aftellen na mijn verlof toe. Ook al vind ik mijn werk heel leuk het is wel heel vermoeiend. (32 uur, uur reistijd heen en terug, p&o adviseur) ik werkte al 1 dag thuis en heb nu besloten dat ik de ziektewet in ga voor 50%. Ik ben heel blij dat ik nav de les de stap heb genomen en voel mij ook veel relaxter nu!
- Annemiek

De ademhalingsoefeningen werkten super!

★★★★★
POWER! Dat kan je wel zeggen! Ik werd ingeleid in het ziekenhuis en vier en een half uur laten was mijn dochter geboren! Ik heb de aangeleerde technieken en oefeningen gedaan (vooral de ademhalingsoefeningen). De verloskundige van het ziekenhuis wilde weten welke cursus ik had gevolgd omdat ze nooit eerder zo een rustig en beheerste ademhaling tijdens de weeën had gezien! Ik had mijn geboorteplan geschreven met de tips van jullie en daar hebben ze ook van tevoren goed naar gekeken. want op een gegeven moment vond ik het toch wat zwaarder worden en toen ging ik in het bad. 14 Minuten later was zij er! 6 uur later waren we weer thuis. Ik heb een top voorbereiding gehad en uiteindelijk een bijzonder mooi ervaring.
- Corina Nijhuis

De bevalling is heel vlot thuis verlopen

★★★★★
Afgelopen week ben ik bevallen van mijn prachtige dochter! Ik heb niet vaak live aanwezig kunnen zijn bij jouw live lessen, maar ze wel (bijna) allemaal in de Academie terug gekeken. Ik heb echt super veel gehad aan jouw cursus, de lessen, filmpjes en oefeningen. De bevalling is dan ook heel vlot thuis verlopen. Ik kijk terug op een hele mooie ervaring. Dank je wel daarvoor! Ben echt trots op mezelf en mijn lijf en ik weer zeker dat jouw cursus daaraan heeft bijgedragen!
- Marjon