• Van Pijn naar Power met Plezier!

  UNIEKE 4 STAPPEN METHODE DIE WÉL WERKT!
  Online Zwangerschapscursus
  1 Daagse Partner Cursussen inclusief lunch

ONLINE ZWANGERSCHAPSCURSUS.
VAN PIJN NAAR POWER MET PLEZIER!

birth is powerful hypnobirthing

4 Stappen Methode van PIJN naar POWER met PLEZIER

Wij hebben een unieke methode ontwikkeld waarbij je volgens een duidelijk plan  in 4  stappen stress kan voorkomen en oplossen tijdens de bevalling.
De 4 stappen zijn als volgt opgebouwd:

 • ONDERZOEK

  1: Waarom heeft jouw lijf het gevoel dat het niet veilig is?
  Wat kan de reden zijn dat het pijn doet/de bevalling langzaam verloopt of zelfs stopt?

 • VERANDER JE FOCUS

  2: Door middel van verschillende technieken leer je hoe je meer kan ontspannen en je focus kan verleggen tijdens het geboorteproces

 • ACCEPTATIE

  3: ‘alles is goed’
  Door te leren accepteren dat dingen soms gaan zoals ze gaan en te begrijpen dat controle willen houden over een situatie je niet altijd verder brengt.

 • VRAGEN STELLEN

  4: Weet jij wat je kan vragen aan je zorgverlener?
  Ben je op de hoogte van de alternatieven?
  Wat zijn je rechten?
  Stap 4 is een erg belangrijke stap om het gevoel te behouden dat je enigszins de regie in handen hebt.
  Het verminderd de kans dat je na de bevalling het gevoel hebt: “Het is me overkomen”

Gratis

Wij inspireren jou graag via ons blog en de podcast show!

Online deluxe Programma

€144,-
Levenslang toegang
Online Leeromgeving met lessen & ontspanningsoefeningen + Iedere week Live Les op zaterdag 10:30 -11:45
Klik door voor meer info

invloed op de bevalling
 • Relax Mama Podcast Show

  Luister en laat je inspireren!

  Luister hier

“IEDERE VROUW KAN BAREN”

Dat is op zich niet iets wat je hoeft te leren. De informatie die we daarvoor nodig hebben ligt opgeslagen in ons genetisch materiaal. Zodra het geboorteproces zich voltrekt weten we instinctmatig wat we moeten doen. Als ons kind geboren wordt weten we ook meteen waar we op moeten letten. Dit is de natuur. Zo zijn we geprogrammeerd. Baren doe je met het dierlijke gedeelte van je hersenen.
Wat in de weg staat is ons denken, hoe we naar geboorte zijn gaan kijken de afgelopen eeuw. Hoe we alsmaar negatieve beelden en verhalen te horen en te zien krijgen. Baren is gevaarlijk geworden, tenminste…als je de media mag geloven. Baren lijkt soms een medische aangelegenheid waarbij je heel veel hulp nodig lijkt te hebben om het tot een geslaagd resultaat te brengen.
Bij mijn online zwangerschapscursus op basis van hypnobirthing zeg ik: Baren kan je prima zelf. Daarmee zeggen ik niet dat medische zorg niet fijn of onbelangrijk is. Medische zorg is zeer wenselijk als de situatie daarom vraagt.
Ik wil alleen niet op de zaken vooruit lopen.
Wat leer je dan bij mijn online zwangerschapscursus? Hopelijk is de informatie op deze website voldoende om je antwoord te kunnen geven op deze vragen.

Ik zoek contact

Heb je iets te vragen? Wil je overleg? Mail me gerust!
info@relaxmama.nl
Sylvia de Groot – Founder Relax Mama & De Mommy Academie

“Heel fijn om de cursus in ons eigen huis te kunnen doen en niet in een groep. Sylvia heeft ons op een liefdevolle manier begeleid. Ik heb veel aan de ademhalingsoefeningen en de visualisaties gehad in de aanloop naar de geboorte en tijdens het geboorteproces zelf. De cursus heeft me geholpen om mee te bewegen met al wat zich aandiende, dus ook (juist) toen het laatste deel van de geboorte toch in het ziekenhuis plaats moest vinden.”

Renée & HansEerste Kind

“I found the course really interesting and it has affected me a lot more than I thought it would. I thought I would learn some useful relaxation and breathing techniques but I didn’t realise I would start to ‘find myself’ again and become more confident in who I am and the decisions I make, not just with birthing but also in other areas of my life. My son’s birth was a very positive experience and I was so happy to have a natural birth without pain relief after a c-section with my daughter. You made me feel it was possible and to believe in myself and my body again (after the cesearean). I will always value what I learnt from the course and from meeting you.”

Natalie HaworthSecond Child

“De cursus heeft mij ontzettend veel vertrouwen in mijn lichaam gegeven. Het vertrouwen dat mijn lichaam in staat is om zelfstandig en zonder ingrijpen en pijn te bevallen. Dit is ook bewezen tijdens mijn bevalling die heel relaxed is verlopen en waar ik met veel plezier op terug kijk. Voor de cursus dacht ik dat het lichaam niet gemaakt is om een kind ter wereld te brengen. Nu weet ik zeker dat mijn lichaam daar wel voor gemaakt is. Ik verheug me op de volgende bevalling en wil daar zeker weer eenzelfde prachtige ervaring van maken.”

Diana van der ArkEerste Kind

“De cursus was voor ons een middel om ons beter op de bevalling voor te bereiden. Ook was ik erg nieuwsgierig naar wat de hypnobirthing technieken waren. Sylvia is erg goed in het geven van vertrouwen in de natuur en in je eigen lichaam en geeft duidelijke tips en informatie. Dit heeft ons zoveel positiviteit gebracht dat we uitkeken naar het eerste verjaardagsfeest van ons eerste kind! En ja, het was een feest, een prachtige snelle geboorte vol vertrouwen vanuit ons allebei. Ik heb tijdens de geboorte niet geluisterd naar de muziek maar tijdens de zwangerschap heb ik er veel ontspanning en vertrouwen uit gehaald.”

Meta BerrelkampVerloskundige, eerste kind

De cursus heeft voor mij bevestigd wat ik van binnen al voelde, maar niet onder woorden kon brengen. Het is  het bewustzijn dat bevallen van oorsprong een natuurlijk proces is, wat ik zoveel mogelijk vanuit zijn puurheid wilde beleven. Vertrouwend op mijn lijf en op mijn kindje en vanuit mijn diepste bereid zijn daarnaar te luisteren. Waar ik het eerst moeilijk vond om me zo anders te voelen dan alle verhalen die ik om mij heen hoorde, heeft de cursus me doen beseffen dat ik het op mijn eigen manier mag doen en dat ook mag vragen van de hulpverleners die me begeleiden, voor mij was dat bereid zijn om aan de zijlijn te staan en de natuur zijn gang te laten gaan. Die bevestiging heeft me vertrouwen en rust gegeven. Ik heb een serene bad bevalling gehad en mijn dochter is bij ons thuis geboren. Mijn vriend en ik hebben alles samen gedaan en ons heel erg verbonden gevoeld met de verloskundige die onze visie begreep en erin mee kon werken.”

Kirsten DobEerste Kind

“Wij zijn erg blij dat wij voor deze gekozen hebben! De cursus heeft ons een ander, positiever, inzicht gegeven in een bevalling of in een positievere term de geboorte. Voordat we de cursus begonnen, associeerden wij de geboorte van een kind meer met angst, omdat we dat beeld kenden van televisie. En aangezien het ons eerste kindje is, hadden wij zelf natuurlijk nog geen ervaring op dit vlak. Tijdens de cursus begonnen wij een veel positiever beeld te krijgen van de geboorte. Vooral de mooie, natuurlijke, rustige, maar krachtige filmpjes hielpen hieraan mee. Vervolgens gaven de affirmaties ons kracht, rust en bovenal vertrouwen! Voor en tijdens de geboorte van onze zoon, en ook nu nog, een half jaar na zijn geboorte, zijn rust, acceptatie, warmte en liefde de sleutelwoorden. Wij zijn er van overtuigd dat wij hierdoor een vlotte en goede geboorte  hebben gehad waar wij met een warm gevoel op terugkijken.”

Marieke HerderEerste KInd

“Als kind groeide ik op, op een boerderij. Vele mooie geboortes heb ik van dieren op de boerderij meegemaakt. Uiterst zelden problematisch. Deze mooie momenten staan in mijn gegheugen gegrift. In mijn werk als verpleegkundige heb ik veel in ziekenhuizen gewerkt. Dankbaar voor alle hulp die in nl zonodig aanwezig is, was ik overtuigd dat dit niet de plek voor mij om te bevallen was. Ik zag de geboorte van mijn kindje absoluut niet als een ziekenhuis gelegenheid. De herinneringen aan de geboortes in mijn jeugd deden mij kiezen voor deze cursus met hypnobirthing en mindfulness technieken als voorbereiding. Vooral de regenboogontspanningsmeditatie ondersteunden mijn vertrouwen. In bijzijn van mijn lieve man en fantastische verloskundige werd mijn droom werkelijkheid. Onze prachtige dochter is thuis in bad geboren zonder “plastic handschoenen” of vreemde handen aan mijn lijf. Met vertrouwen in de mensen om mij heen en vertrouwen in mijn lichaam werd dit en is dit een van de mooiste momenten van mijn leven.”

Hilda WesterhoekEerste Kind